Projekt

Twórcze odświeżanie poddasza ze strzałami przed i po

Twórcze odświeżanie poddasza ze strzałami przed i po

Niegdyś miejsce produkcji, potem warsztaty plastyczne, a teraz prywatne mieszkanie w kamienicy z 1906 r. Niedaleko Starego Miasta w Krakowie. Studio Zapraszam przekształciło rzadką zdewastowaną przestrzeń loftu w jasny showhome. Pełna renowacja została zaprojektowana w celu pokazania połączenia ulubionych stylów i wizji studia. Wnętrze zostało zaprojektowane tak, aby zarówno motywować, jak i uspokajać w otwartej przestrzeni poziomej i pionowej. Układ jest zrównoważony i można go dostosować między otwartym przepływem a prywatnością, co czyni go kompatybilnym z pracą i odpoczynkiem, imprezami lub gośćmi. Zawiera pomysłowość oszczędzającą miejsce i optymalizację wielofunkcyjną w estetyce, która przetrwa próbę czasu.

  • 1 |
  • Fotograf: Martyna Rudnicka
Program został zaprojektowany tak, aby był wysoce opłacalny, z elementami łatwego do wdrożenia DIY. Swobodna ściana galerii została zaprojektowana na odsłoniętej ścianie z cegły w części wypoczynkowej, aby nadać strychowi bardziej domową atmosferę.

  • 2 |
Niebieska nowoczesna sofa bogato kontrastuje z czerwoną cegłą. Dywan z grubym włosiem sprawia, że ​​pokój jest miękki i przytulny.

  • 3 |
Oświetlenie w stylu industrialnym zwisa z sufitu o podwójnej wysokości. Przewody elektryczne są swobodnie wiązane, aby dopasować każdą długość do własnych potrzeb.

  • 4 |
Półka bibelotów i roślin domowych łączy się ze ścianą galerii zdjęć.

  • 5 |
Więcej roślin domowych ubiera parapet obok sofy. Pasek światła LED świeci przez liście i gałęzie.

  • 6 |
Prostokątny stolik kawowy z drewnianymi blatami wtapia się w miękki kremowy dywan na środku części wypoczynkowej. Wiszące na płótnie krzesło tworzy nowatorskie miejsce spotkań po jednej jego stronie.

  • 7 |
Tuż za wiszącym krzesłem znajduje się piec opalany drewnem. Wiklinowe krzesło i pufa podciągają się w najcieplejsze miejsce w tym miejscu - i kot o tym wie.

  • 8 |
Stopnie otwartych schodów skaczą obok podwyższonego siedzenia przy oknie, w drodze na poziom antresoli z domowym biurem.

  • 9 |
Dwa niebieskie fotele tworzą ostatnią krawędź aranżacji mebli wypoczynkowych. Krzesła tworzą luźny podział między salonem a kuchnią z tyłu.

  • 10 |
Małe krzesło wypoczynkowe i dywanik ze sztucznej owczej skóry stanowią stylową winietę przy wejściu do domu. Nad wejściem platforma hamakowa jest przymocowana do stalowej ramy antresoli. Przezroczysta funkcja wydłuża przestrzeń użytkową antresoli, nie odbierając światła ani poczucia przestrzeni z modułu na dole.

  • 11 |
W kuchni antresoli pod antresolą zastosowano białe wykończenie, aby zwiększyć poczucie przestrzeni i światła. Drzwi balkonowe są instalowane z przezroczystego szkła, aby wprowadzić smak na zewnątrz.

  • 12 |
Prywatna sypialnia wychodzi z salonu. Jest wyposażony we własny piec opalany drewnem, aby wieczory były przytulne.

  • 13 |
Nowoczesne biurko do domowego biura znajduje się w rogu pokoju. Biurko otoczone jest roślinami pokojowymi i podnoszącymi na duchu niebieskimi akcentami, które uspokajają i motywują.

  • 14 |
Czarne wiklinowe światła sznurkowe są przypięte i nad wezgłowią, odzwierciedlając czarne połyskujące szafy u stóp. Okna tworzą niewielką garderobę.

  • 15 |
Stylowe stoliki boczne otaczają łóżko. Grafika dodaje osobisty akcent nad poduszkami.

  • 16 |
Dojrzała roślina kwitnie przy jednym małym stoliku, który ugruntowuje ziemską atmosferę.

  • 17 |
Więcej wiklinowych mebli i dywaników ze sztucznego futra stanowi część toaletki w sypialni.

  • 18 |
Łazienka ma mocny monochromatyczny motyw z kruczoczarną akcentem na ścianie.

  • 19 |
Oszałamiająca wanna wyróżnia się czysto na tle boiska. Piękne niebieskie i beżowe zabarwione płytki tworzą wzór podłogi.

  • 20 |
Umywalka łazienkowa stoi na drewnianym blacie, co nadaje czarno-białej schemacie naturalny oddech.

  • 21 |
Miejsce przy oknie jest wymarzonym miejscem na relaks lub inspirację. „Wszystko jest ładne”, Andy Warhol.

  • 22 |
Na antresoli głośnik znajduje się pod każdą stroną biurka. Skierowane są na zewnątrz do salonu, aby muzyka mogła być odtwarzana w całym mieszkaniu.

  • 23 |
Białe żaluzje można wyciągnąć przed domowym miejscem pracy, aby osłonić je od salonu lub zablokować intensywne światło słoneczne z wielkich okien.

  • 24 |
Rowery są przechowywane na wyższym poziomie domu, aby opuścić salon.

  • 25 |
Na końcu antresoli ustawiono łóżko dzienne / łóżko dla gości. W razie potrzeby zainstalowano rolety zapewniające prywatność.

  • 27 |
Kolorowa galeria plakatów wykłada tył antresoli, podkreślony wstążką LED.

  • 28 |
Przed i po zdjęciach z renowacji poddasza. Skala pracy była ogromna, bez wyraźnego punktu wyjścia poza czystą wyobraźnią.

  • 29 |
Sypialnia przed i po strzale. Nowy tynk ujawnia pierwszy przebłysk użytecznej, wygodnej przestrzeni. Widzimy także, jak nowe, błyszczące drzwi szafy ukrywały nieregularną pustkę w płaszczyźnie ściany.

  • 30 |
Salon przed i po zdjęciach, w tym schody.

  • 31 |
Kuchnia przed i po ujęciach pokazuje, jak mało inspirujący kącik stał się czystą i przyjemną kuchnią.

  • 32 |
Okno sypialni jest cudowną, kształtną funkcją, która przyciąga cię do niego. Powyżej tego obszaru zainstalowano także parę okien Velux, co stwarza wrażenie lekkości i otwartości na dachu.

  • 33 |
Niektóre kości antresoli były na początku, ale zostały całkowicie zrekonfigurowane.

  • 34 |
Plan piętra pokazuje lokalizacje dwóch łazienek. Główna łazienka znajduje się na dole obok głównej sypialni. Druga mniejsza łazienka znajduje się przy łóżku dla gości na antresoli.


Rekomendowane lektury: 40 niesamowitych loftów, które przekraczają granice

Obejrzyj wideo: Adaptacja poddasza (Wrzesień 2020).