Projekt

Konwersja poddasza tworzy ciepły, nowoczesny dom (z planami pięter)

Konwersja poddasza tworzy ciepły, nowoczesny dom (z planami pięter)


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Dom rodzinny nie musi mieć standardowego formatu. Dwukondygnacyjny sen, ta adaptacja poddasza ma wszystkie elementy, których wymaga wielkie wnętrze. Wykorzystując w pełni świetliki, wielopoziomowe i pochyłe elementy architektoniczne, ten dom zaprojektowany przez Ilyi Eroshevich i Eugene Shilov ma nowoczesny wygląd w niekonwencjonalnym miejscu. Zaproszony do wprowadzenia ciepła i komfortu do domu o powierzchni 106 m2 z dużą przestrzenią mieszkalną, dwiema sypialniami i łazienką, było wyzwaniem dla projektantów - ale wyzwaniem, które warto podjąć. Rezultatem jest czysty, nowoczesny dom pokazujący nowoczesne funkcje, którymi mogą cieszyć się dorośli, a dzieci mogą się niszczyć. Rzuć okiem na naszą wycieczkę po domu dla siebie.

  • 1 |
  • Projektant: Eroshevich i Eugene Shilov
Dwukondygnacyjna przestrzeń otwiera się na skośny dach - główną cechę przebudowy poddasza. W dół od białych ścian i grubych żelaznych balustrad, salon wita z kominkiem w kształcie łzy jako okrzyk. Betonowe ściany i podłogi nawiązują do przemysłu, a szary cętkowany dywan i duża blokowa sofa sprawiają, że szary jest luksusowy i wygodny.

  • 2 |
Gdy zerkamy korytarzem, salon rozciąga się na jadalnię, kuchnię i bibliotekę - wydłużoną przestrzeń wyłożoną betonem. Salon oferuje nam widok, ponieważ strzępy musztardy i wzory łączą się z wielokomorową ścianą z książkami. Telewizor opiera się na jednym z żelaznych paneli, biegnących wzdłuż długiej linii przez kuchnię i jadalnie.

  • 3 |

  • 4 |
Gdy patrzymy do końca, przyzywa się drewniana ściana. Przez małe przejście wejście wydziela białe i drewniane elementy na tej samej betonowej podłodze. Żółta abstrakcyjna grafika wydłuża jeden filar, podczas gdy pasek świetlny z diod LED stanowi cechę lustrzanej szafki. Torba na beanbag stanowi wygodne miejsce do zdejmowania obuwia.

  • 5 |

  • 6 |

  • 7 |
Zaraz za rogiem rozpoczyna się wejście na drugi poziom. Lekkie drewniane schody z pasującymi poręczami są przeplatane przyciemnionym szkłem. Dotarcie do szczytu wita oko białymi ścianami z drobnymi rysami, zakamarkami i zakamarkami na przedmioty rodzinne. Balustrady żelazne obramowują balkon, patrząc w dół na główny salon.

  • 8 |

  • 9 |

  • 10 |
Ścieżka po schodach zapewnia lepszy widok na jadalnię i kuchnię. Stół do jadalni o tym samym drewnianym odcieniu co ściany wejścia lśni lakierem, mieszcząc osiem trudnych krzeseł. Trzy okna wychodzą na balkon z widokiem i na zewnątrz, a żelazne belki konstrukcyjne na tle dwóch świateł koników polnych w kolorze czarnym.

  • 11 |

  • 12 |

  • 13 |
Obrót o 180 stopni pokazuje kuchnię, minimalistyczną, ale industrialną w czarnym i ciemniejszym drewnie. Smukły czarny blat wtapia się w ścianę, a jego ukryte urządzenia i uderzające smugi oświetlenia LED biegną wzdłuż sufitu i po bokach. Oświetlony wlot kuchenny przyciąga wzrok, a trzy taborety pozostawiają miejsce na widok.

  • 14 |

  • 15 |

  • 16 |
Wciągnięte z powrotem po schodach przyciemniane szklane panele przechodzą do enklawy w sypialni, rozświetlonej monochromatyczną ścianą rozpaloną końmi. Jasno-drewniane panele od podłogi do podłogi sprawiają, że przestrzeń jest jasna, a pościel uziemia przestrzeń w stonowanych, ciemniejszych kolorach. Obrót w poprzek pokoju pokazuje białe akrylowe biurko, niebieskie krzesełko dla dziecka, doniczkowe kaktusy i zawieszone na bankietach oświetlenie kablowe. Wygląd jest prosty, minimalistyczny; ale z odrobiną dziwacznego charakteru.

  • 17 |

  • 18 |

  • 19 |

  • 20 |

  • 21 |
W łazience panuje minimalistyczny motyw. Wyłożone kafelkami ściany posiadają chromowane przybory w oświetlonym LED lustrze i głowicy prysznicowej lasu deszczowego. Prosta drewniana ławka pasuje do ściany ozdobionej wieszakiem na ręczniki, a przyciemniane szkło z poręczy schodowych zapewnia prywatność w strefach prysznicowych i toaletowych. Wiklinowe kosze na pranie akcentują beżową przestrzeń obitą różnymi naturalnymi materiałami.

  • 22 |

  • 23 |

  • 24 |

  • 25 |

  • 26 |


Zalecane lektury: Stara poddasze przekształca się we wspaniały apartament


Obejrzyj wideo: Ocieplanie dachu skośnego wełną - STAN SUROWY BEZ BŁĘDÓW (Może 2022).


Uwagi:

  1. Bonnar

    Dobra robota, twoje zdanie po prostu doskonałe

  2. Dim

    To dla mnie nudne.

  3. Khafra

    Jestem ostateczna, przepraszam, ale mnie to nie zbliża. Czy są inne warianty?

  4. Shu

    Proponuję wejść na stronę, na której jest wiele informacji na temat interesującego Ciebie.



Napisać wiadomość